När barnen var mindre så var det svårt att få i dom fisk. Samtidigt så arbetade jag heltid så maten skulle många gånger gå fort att göra. Då skapade jag den här rätten som dels barnen tyckte om och den tog lika lång tid att göra som det tog att koka riset. (20 minuter)

Till 4 personer behöver du:

4 torskryggfileer eller ett torskblock
5 dl Creme Fraiche
1 pkt fryst dill
1 citron
3-4 ägg
salt

Ris (20 minuters)

Koka äggen så dom blir hårdkokta. Skala och hacka dom när dom svalnat lite

Börja med att tina torsken om du köpt fryst med lite pressad citron på och salt.
Under tiden sätter du på vatten till riset. Slå i riset när vattnet kokat upp.
Använd gärna en traktörpanna till fisken men har du ingen ta då en teflonpanna.
Lägg en liten klick margarin/smör i pannan och smält på låg värme. Lägg i creme fraichen och låt den koka sakta tillsammans med salt och dill cirka 10 minuter. Pressa gärna lite extra citron över såsen.
Lägg i den tinade torsken och låt den sjuda på låg värme några få minuter tills du ser att den börjar skiva sig. Tänk på att inte låta den sjuda för länge.
När torsken är klar strör du över de hackade äggen.

Servera gärna med en sallad till.