En god och enkel rätt med mycket smak. Ja den har vi serverat ett antal gånger på våra kurser. En bra lunch.

Till 4 personer behöver du följande:

600g blandfärs
2 skivor vitt bröd
1,5-2 dl vatten
1 gul lök
2 tsk Curry
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 burkar majs (2x150g )
margarin till stekning

Äggstanning
2 ägg
2 dl mjölk eller grädde

Sätt ugnen på 200 grader

Ta bort kanter på brödet och lägg det i en skål tillsammans med vattnet. Låt svälla i cirka 10 minuter.
Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet. Blanda sedan med brödet. Tillsätt curry, paprikapulver, salt och peppar. Blanda innan du tillsätter färsen och arbetar ihop allt.
Blanda sist i majsen. Lägg färsblandingen i en ugnsfast form.
Vispa ihop ägg och mjölk/grädde. Häll äggstanningen över färsen och stick med en gaffel så stanningen rinner ner i färsen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 50-60 minuter.
Servera gärna potatismos eller ris till.