Idag på nyårsafton blir det en gammal favorit till dessert.
Syrligt och gott.

Du behöver detta:

Pajskal

175 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver

Fyllning

3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl vetemjöl
2 citroner, rivet skal från dessa
1,25 dl citronsaft från citronerna

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Smörj en form 24 cm.

Smält smöret medan du blandar de torra ingredienserna till pajskalet. Slå på det smälta smöret och rör om ordentligt så det blir riktigt blandat. Klä formen. Ställ den i kylen medan du gör fyllningen.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker så det blir blandat. Ha i rivet skal från citronen tillsammans med mjöl och citronsaft, blanda och häll i den klädda formen. Sätt in i ugnen cirka 25-30 minuter.

Servera gärna med en klick vaniljglass och lättvispad grädde