Snabb och enkel lunch. Då fick det bli spagetti och köttfärssås.
För 4-6 personer behöver du följande:
2 pkt färska pasta.
Salt
600 gram blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
salt
chiliflakes
0,5 dl vetemjöl
4-5 msk ketchup
3-4 dl vatten.
margarin/smör
Parmesan
Tag en stor kastrull och fyll med vatten. Tillsätt rikligt med salt. Låt koka upp.
Hacka eller riv löken. Finhacka vitlöken. Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt löken i slutet av stekningen. Krydda efter behag. Blanda i mjöl och tillsätt vattnet. Låt sjuda ihop och tillsätt ketchup under tiden.
När köttfärssåsen är klar lägger du i pastan i det kokande vattnet. Koka i cirka 2 minuter. Slå av vattnet och tillsätt olja eller smör för att pastan ska bli blank och inte klibba ihop.
Riv parmesan och strö över maten.