En hemslungad Bearnaisesås är väl värd jobbet.

Till 6 personer behöver du följande:

300 gr smör
1 gul lök
8 msk vatten
4 msk vitvinsvinäger
4 äggulor
1/2 tsk vitpeppar
1 msk torkad dragon
1 msk torkad persilja

Smält smöret.
Finhacka löken. Lägg sedan löken tillsammans med vitvinsvinäger och hälften av vattnet i en kastrull. Krydda med vitpeppar och koka sedan tills nästan all vätska är borta. Ta resten av vattnet och slå på. Pressa vätskan genom en sil så du får ur all vätska från löken. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och slå i äggulorna.
Ställ kastrullen i ett vattenbad på spisen. Vispa hela tiden medan såsen blir varm. När såsen är tjock och blank tar du den från spisen.
Nu slår du SAKTA i smöret medan du vispar hela tiden. Var försiktig så att inte såsen skär sig.
Avslutningsvis så slår du i dragon och persilja. Den här såsen passar utmärkt till fisk. Byt ut dragon och persilja mot dill då.