Lasagne kan göras på
många sätt och den här har jag gjort så både barn och vuxna ska tycka om den.
Många av våra elever har fått den till lunch.

Detta behöver du till 6-8 personer.

1200 gr blandfärs
2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
1dl vetemjöl
2-3 dl ketchup
4-5 dl vatten
1 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar
1 tsk Vitpeppar
1 tsk Chiliflakes

Vit grundsås

2 msk margarin
1 lit mjölk
1 dl vetemjöl
salt
peppar

16 lasagneplattor
4 dl riven ost (välj efter din smak, själv använder jag åseda gräddost)

Skala löken och riv den på den fina sidan av rivjärnet. (Du kan finhacka löken istället men jag river för barnens skull.) Finhacka vitlöken.
Börja med att bryna färsen i en klick smör/margarin. I slutet av stekningen tillsätter du löken och vitlöken och låter det bryna med. Krydda vilket du gör efter din smak. Antingen följer du de mängder jag skrivit eller så minskar eller ökar du.
Strö över vetemjölet och blanda ner det i färsen ordentligt, sen tillsätter du vattnet lite i sänder tills köttfärssåsen tjocknat lite då har du i ketchupen. Låt koka på svag värme några minuter.
Så är det dags för såsen. Du smälter margarin i en kastrull och har i vetemjölet. När mjölet blandat sig har du i mjölken lite i sänder och vispar samtidigt. Tänk på att det är lätta att bränna så håll en ganska låg värme. Blir det för tjockt så späd med mer mjölk.

Ta en form i storleken 35×25 och sätt ugnen på 200 grader

Börja med att smörja formen sen täcker du botten med sås. Ta fyra plattor och lägg på botten så häller du en tredjedel av färsen på plattorna. På köttfärssåsen häller du lite av den vita grundsåsen och ovanpå den lägger du en tredjedel av den rivna osten.
Så lägger du ett nytt lager av lasagneplattor och upprepa momenten med köttfärssås, grundsås och riven ost två gånger. Avsluta med lasagneplattor och den vita såsen på dom och toppa med riven ost om du vill.

Låt den stå i ugnen cirka 20-30 minuter.