Rotsakspytt är en av mina favoriter. Den med kyckling och currysås.


Till denna rätt för 4 personer behöver du följande:

10-12 potatisar (beroende på storlek)
4-6 morötter
1/2 rotselleri (mindre storlek)
1 gul lök
600 gr kycklingbröstfile
1-2 tsk curry (efter smak)
salt
rapsolja

Sås

4 dl Creme Fraiche
2 tsk curry (efter smak)

Sätt ugnen på 175 grader

Börja med att skala och tärna morötter. De tar lite längre tid att gå färdiga.
Stek på dom lite hastigt och strö på lite salt, lägg över i en ugnsfast form. Sätt formen i ugnen.
Skala och tärna potatisen och stek även den hastigt. Kom ihåg lite salt även här.
Töm över i formen och åter in i ugnen. Skär bort de yttre på rotsellerin och tärna den.
Stek på och salta. Sen lägger du över den i formen. Låt stå i ugnen tills du känner att rotsakerna är färdiga. Cirka 20 minuter men tänk på att det kan gå fortare eller ta längre tid beroende på storleken på tärningarna.
Skär kycklingfileerna i mindre bitar. Häll i lite olja i pannan och bryn på curryn först innan du lägger i kycklingen. Tänk på att inte steka på för länge då blir kycklingen lätt torr. Är du lite orolig att den inte blir klar så ställ den 10 minuter i ugnen efter att du bara brynt den.
Skala och hacka löken, stek på den. ( vi lägger den alltid i separat skål då några kanske inte vill ha lök)
Till sist gör du såsen. Bryn på curryn först på låg värme och lägg sedan i Creme Fraichen
Blanda med en visp tills du har en slät sås.

Servera med en valfri sallad