Igår var det lillördag så här blev det lite extra gott med vin som dryck.


Till 4 personer behöver du följande:

10 medelstora potatisar
4 morötter
1 röd lök
6-8 vitlöksklyftor
örtkryddor efter smak
Jag har använt basilika, persilja, timjan och oregano här
salt
svartpeppar
Olivolja

4 kycklingfileer
1 dl panko ströbröd
1 ägg
1 dl vetemjöl
salt
peppar
olja och smör till stekning.

Ramslöksmör
100 gr smör
2 msk torkad ramslök
flingsalt
(citronsaft) valfritt

Bearnaisesås
300 gr smör
1 gul lök
8 msk vatten
4 msk vitvinsvinäger
4 äggulor
1/2 tsk vitpeppar
1 msk torkad dragon
1 msk torkad persilja

Sätt ugnen på 200 grader

Börja med bearnaisesåsen.
Smält smöret.
Finhacka löken. Lägg sedan löken tillsammans med vitvinsvinäger och hälften av vattnet i en kastrull. Krydda med vitpeppar och koka sedan tills nästan all vätska är borta. Ta resten av vattnet och slå på. Pressa vätskan genom en sil så du får ur all vätska från löken. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och slå i äggulorna.
Ställ kastrullen i ett vattenbad på spisen. Vispa hela tiden medan såsen blir varm. När såsen är tjock och blank tar du den från spisen.
Nu slår du SAKTA i smöret medan du vispar hela tiden. Var försiktig så att inte såsen skär sig.
Avslutningsvis så slår du i dragon och persilja.

Dags för ramslöksmöret:
Lägg smör och den torkade ramslöken i en bunke tillsammans med flingsaltet. Blanda det riktigt ordentligt. Ta ett smörpapper och forma till en rulle som du sedan lägger i kylen tills det är dags att äta.

Skala morötter och potatis samt lök. Dela rotsakerna i avlånga stänger eller klyftor.
Dela rödlöken i mindre klyftor och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med rotsakerna och vitlöken. Fördela örterna över och häll olivoljan över det hela. Blanda sedan så du får örter och olivoljan över alla rotsaker. Ställ in i ugnen cirka 30-40 minuter.

Fördela panko, ägg och vetemjöl i varsin djup tallrik. Ha salt och peppar på mjöl och panko. Ta kycklingfileerna och banka ut dom lite. Sätt stekpannan på medelvärme med lite rapsolja samt en smörklick i.
Vänd fileerna först i mjöl sen ägg och sist panko. Stek cirka 3-4 minuter på varje sida.
Tänk på att det kan gå fortare beroende på vilken panna du har.

Ett glas vin till så är middagen fullkomlig enligt mig.