Nu är jag tillbaka på 70-talet. Idén till den här kakan fick jag när jag jobbade på Åhléns. De hade en kaka som hette just Åhlénskaka. Efter en del mixtrande så fick jag ihop ett recept. Nu brukar jag nästan bara göra den till jul eller vid någon speciell högtid då den tar lite tid att göra.

Du behöver ha följande hemma till 40 stycken.

Mördegen
5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
200 g smör/margarin
1 äggula eller 1 litet ägg

Tryffel
1,5 dl vispgrädde
25 g smör
300 g blockchoklad

Glasyr
2,5 dl florsocker
2-3 droppar röd karamellfärg
4 tsk vatten cirka. (tillsätt mer om du behöver men försiktigt)

200 g Marabou choklad eller liknande

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda snabbt ihop degen. Tillsätt ägget sist. Ställ i kylen så degen får stelna.
Använd små krusformar som du fördelar degen tunt och jämnt med hjälp av tummen. Är du osäker på om kakorna kommer att släppa så pensla dom med lite fett inuti innan.
Grädda formarna cirka 10-12 minuter i mitten av ugnen. När de har fått fin färg tar du ut dom och låter kakorna svalna innan du lossar dem. Tänk på att de är spröda så var försiktig.

Smält blockchokladen i vattenbad. Koka upp grädden med smöret. Ta bort från plattan och slå sedan i den smälta chokladen under kraftig vispning. Ställ åt sidan så den får tjockna lite. Vispa i den ibland.
Smält nu mjölkchokladen och häll ut den tunt på ett smörpapper. Ställ i kylen så den stelnar.

Ta fram en spritspåse och en tyll med litet hål. Häll i chokladtryffeln och fyll mördegsformarna. Ställ i kylen så tryffeln stelnar.

Ta fram den smälta chokladen och tryck ut hjärtan (eller vad du vill ha på kakan)
Blanda till glasyren. Bred ut den tunt på varje kaka. Lägg direkt på hjärtat så det fäster med hjälp av glasyren. Ställ tillbaka i kylen så nu glasyren får stelna.
Äntligen är dom klara.