Idag fick jag hjälp i köket vilket passade jättebra då den här kakan tar lite tid men den är värd det tycker jag. En gammal klassiker vilken fanns som konditoribit förr. Ser den fortfarande nån gång men alltför sällan.

Här följer receptet på cirka 36-40 stycken. Beroende på storleken på formen.

Det här behöver du till själva botten:
300 g köpt mandelmassa
150 g smör
4 ägg (använder large)

Chokladglasyr
300 g blockchoklad (hälften ljus)
25 g kokosfett (kan uteslutas)

Gräddtryffel
0,75 dl vispgrädde
13 g smör
150 g blockchoklad

Sockerglasyr med pepparmynt
2 dl florsocker
2-3 tsk vatten
1-2 droppar pepparmyntsolja.

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda rumstempererat smör och mandelmassa i en skål. Använd gärna elvisp och vispa tills massan blir porös. Vispa ner ett ägg i taget på lägsta hastigheten.
Klä en form (20x26cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen. Grädda i 18-20 minuter. Ställ den kallt så blir den lättare att skära.
Skär den i cirka 40 fyrkantiga bitar.
Smält blockchokladen i vattenbad tillsammans med kokosfettet. Doppa kakorna i chokladglasyren och lägg dem på smörpapper att stelna.
Smält chokladen till gräddtryffeln i vattenbad. Koka upp grädden ihop med smöret. Häll i den smälta chokladen under kraftig vispning. Ställ åt sidan tills tryffeln stelnat så den går att forma. Rör i den ibland.
När tryffeln stelnat tar du en spritspåse och en liten krusad tyll. Spritsa en rundel på varje kaka. Ställ i kylen.
Gör nu sockerglasyren genom att blanda florsocker, vatten och pepparmyntsolja. Använd gärna en spritpåse och klipp ett litet hål. Fyll nu det lilla hålet i rundeln på kakan. Ställ kakorna i kylen en stund