Haft några dagars paus från bloggen då jag haft fullt upp med kurser, men nu är jag tillbaka och dagens lunch till våra elever blev Spagetti Arrabiata och köttbullar.

Till 6 personer behöver du följande:

1200 g blandfärs
1,5 dl grädde 40%
2 gula lökar
1 msk kalvfond
salt
vitpeppar

Arrabiata

400 g krossade tomater med chili
2 gula lökar
4 klyftor vitlök
2 msk torkad basilika
chiliflakes efter smak

Färsk pasta

Börja med köttbullarna.
Finhacka eller riv löken. Blanda sen alla ingredienserna med färsen och rulla till köttbullar
Stek på mellanvärme och varmhåll gärna i ugnen medan du gör Arrabiata.

Finhacka löken och en vitlöksklyfta och fräs detta i lite olivolja på medelvärme tills löken mjuknat. (cirka 2 minuter) Det får inte brännas. Tillsätt de krossade tomaterna och pressa ner de resterande 3 vitlöksklyftorna, ha i basilikan och chiliflakes. Rör om och låt puttra några minuter medan du kokar pastavatten.
När pastan är kokad så blandar du ner såsen i den.

Servera med en god sallad.