Farsdag middag blev Kycklinggratäng med mango. Supergott med det söta från mangon ihop med det heta.

Till 4 personer behöver du:
600 g kycklinglårfilé
1 gul lök
1 grön paprika
Smör/margarin till stekning

Sås

2 dl av Rydbergs Mangoraja
1 mogen Mango eller 2 dl frysta mangotärningar
4 dl vispgrädde 40% fett
300 gram krossade tomater med chili
2 tsk curry
2 tsk Sambal Oelek
2 klyftor vitlök
Salt
Peppar

Ris

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken samt skär paprika i mindre bitar.Stek först kycklingen i hälften av curryn. Resten har du i när du steker löken och paprikan. Lägg över i en ugnsfast form efterhand och blanda ner tärnad mango. Blanda grädden, mangoraja, krossade tomater, sambal och pressad vitlök i en kastrull och koka upp. Häll såsen över kycklingen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Servera med en sallad.