Någon gång i slutet på 80-talet eller i början på 90-talet kom den spröda kaneltårtan in i vårt hem. Kanske var det Arla som hade receptet. Minns inte det.
Den är lite pillig att göra med sina 6 bottnar men det är värt jobbet. Idag får den bli en farsdag tårta.

Du behöver ha följande hemma:

Till bottnarna.
175 gr smör/margarin (jag använder margarin)
2 dl socker
3 dl vetemjöl (180gr)
1 ägg
2 tsk kanel
3 bakplåtspapper

Till fyllning och garnering.
5 dl vispgrädde
100 gram mjölkchoklad
8-10 valnötter

Sätt ugnen på 225 grader

Rita cirka 6 stycken 20cm stora rundlar (två på varje papper)

Vispa smör/margarin och socker pösigt. Rör ner ägget. Blanda mjöl och kanel. Rör sedan ner det i smeten under det att du vispar på lägre hastighet tills det blir riktigt blandat.
Fördela smeten i de 6 rundlarna och bred ut tunt. Ställ i ugnen cirka 5-7 minuter. Hur länge beror på din ugn. Låt dom sedan svalna innan du lossar dom från papperet.
Låt kallna medan du vispar grädden och smälter chokladen i ett vattenbad.
Fördela sedan grädden när du monterar ihop tårtan men spara cirka 1 dl till garnering om du vill ha det på toppen. Bred den smälta chokladen på den översta plattan. Garnera med valnötter och om du vill en spritsad ring av grädde.